reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Do vroucí vody vložíme slepici (vcelku či porcovanou) a společně s očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a kořením vaříme, až je maso měkké. Průběžně sbíráme pěnu. Slepici necháme vychladnout ve vývaru.

Pak slepici vyjmeme, zbavíme kůže (popř. kostí) a dáme do tepla. Vývar přecedíme k pozdějšímu použití.

Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kterou zpěníme, následně mírně podlijeme vývarem, přidáme maso a dusíme ještě asi 15 minut. Poté maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání osmahneme. Podlijeme trochou chladného vývaru, zalijeme smetanou (oba druhy), 200 ml vývaru, vrátíme zpět maso a necháme vše zhruba 5 minut na mírném ohni povařit.

Zbytek vývaru a vařenou nakrájenou zeleninu lze použít na polévku. Pokud použijete kuře, tak ho nevařte, má měkké maso - jen slepice je tuhá a tudíž se musí vařit.

Slepici na paprice tety Rézi podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slepice na paprice tety Rézi

    Celkový počet komentářů: 2

    • Frederika
      Frederika

      Prosím, mohl by mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi " smetana (12%) a " smetana na vaření " ? Nevloudila se do receptu náhodou chybička?

      25.04.2019 00:10:02

    • jirka
      jirka

      Konečně pořádný a dobrý recept.

      20.02.2017 20:39:53

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Slepice na paprice tety Rézi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.