reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slepice jako bažant

Slepice prošpikovaná slaninou přelitá omáčkou.


  • 3,0

    1 127×

    2,9 1127
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Postup přípravy

Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na klínky, celer na kostky.

V pekáči rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, celer, koření a osmažíme. Na restovanou zeleninu položíme připravenou slepci, zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě za občasného polévání šťávou a podlévání.

Slepici jako bažanta dopečeme bez pokličky dozlatova. Šťávu necháme vysmahnout, slepici vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.

Porce upečené slepice přelijeme šťávou a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným dušeným zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slepice jako bažant

    Celkový počet komentářů: 3
    • Martina
      Martina

      Jsem kuchařka začátečnice a samouk,váš recept se mi líbí,ale mám pár otázek:
      vodu mám lít studenou nebo teplou a kolik?
      jak dlouho zhruba dusíme a na kolik stupňů?
      kolik mám dát nového koření?
      a kam mám dát citronovou šťávu a kolik?
      děkuji

      23.09.2011 15:27:33

    • Jája
      Jája

      supr mňamka

      moje dcera nejí slepice ,tak jsem ji trochu přelstila uvařila jsem tuhle slepičku ,ale já ji dělala tek 5 hodin pomalu v troubě.A úspěch byl na světě ,dcera začala baštit slepičku.Tak to skuste opravdu je to velmi dobré.Jája

      21.02.2011 15:58:29

    • Marcela Prokešová
      Marcela Prokešová

      Rekordman Budulínek

      Je to normální,aby se na Budulínkovy recepty dívalo tolik uživatelů? Tento týden už na to upozorńovala jedna uživatelka a i podle mého názoru je to velmi podivné !!!

      26.09.2008 14:09:02



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Slepice jako bažant

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.