reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové plecko pokrájíme na menší kostičky a opečeme na sádle ve větším hrnci. Osolíme, opepříme, okmínujeme (kmínu se nebojíme). Podlijeme malým množstvím vody, a 1/2 hodiny dusíme.

K podušenému vepřovému přidáme menší hlávku pokrájeného bílého zelí (asi natřikrát, vždy po přidání promícháme s masem a posypeme kmínem). Dusíme ještě cca 1 hod, pokud je to možné, nepodléváme.

V misce si uděláme z hladké mouky, vejce a trochy mléka hustější těstíčko (nesolíme), které pak přes cedník na nočky zavaříme do vroucí vody. Jakmile nočky vyplavou, zcedíme je a přidáme k masu se zelím.

Podle chuti šlejšky dosolíme, opepříme, osvěžíme případně citronovou šťávou a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šlejšky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.