reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šlehané řízky z vepřových jater

Recept na výbornou pochoutku pro milovníky vepřových jater. Jde o velmi chutné jídlo připravené z laciných a dostupných surovin.


  • 2,8

    29×

    2,7 29
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vepřová játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na malé kostky a v mixéru rozsekáme na jemno. Cibuli očistíme, pokrájíme na čtvrtiny a také rozsekáme na jemno. Suroviny můžeme na jemno pomlít i na mlýnku. Suroviny v míse osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Dále přidáme vaječné žloutky, všechno smícháme a vyšleháme do pěny. Zahustíme strouhankou na tvárnou směs, přidáme tuhý sníh ušlehaný z vaječných bílků, který opatrně vmícháme po částech do játrové směsi osmičkovým pohybem. Právě sníh z bílků nám hmotu provzdušní a učiní řízky lehkými a nadýchanými.

Připravenou směs vkládáme polévkovou lžící do rozehřátého slunečnicového oleje a vytvarujeme řízky, které usmažíme do zlatavé barvy. Řízky smažíme z každé strany asi 5 - 7 minut. Přebytečný tuk z usmažených řízků necháme odsát na papírové kuchyňské utěrce.

Šlehané řízky z vepřových jater podáváme teplé s vařenými novými bramborami politými rozpuštěným máslem a posypanými petrželovou natí. Pokrm můžeme servírovat s okurkovým salátem. Na horký řízek položíme tenký plátek čerstvého másla, které se rozpustí zbytkovým teplem a hotové řízky zjemní.

V teplém stavu jsou řízky výborné k obědu nebo večeři. Řízky ale chutnají také za studena, například na čerstvém domácím chlebu. Řízky jsou vhodné na piknik či na turistiku, můžete si je vzít s sebou i na koupaliště. Řízky lze doplnit různou čerstvou zeleninou podle chuti. Recept je jednoduchý a velmi variabilní, co se koření týče, můžeme přidat česnek, majoránku a různé koření, které nám chutná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šlehané řízky z vepřových jater

    Celkový počet komentářů: 6
    • Libchen
      Libchen

      Šlehané řízky z vepřových jater

      garmil,
      dakujem za otázku, všetky suroviny popísané v prvom odstavci postupu sa rozsekajú v sekáčiku na jemno, resp. rozmixujú, ev. pomelú. prepáč, že som to podrobnejšie nerozpísala.
      Zemiaky v závere sú jednou z možných príloh k týmto rezňom.
      pre úplnosť skúsim pridať fotky celého postupu, aby bol celý text zrozumiteľný, poprosím ťa, keby si sa potom k tomu vyjadril, či je to tak.
      dakujem.
      konvalinka.

      20.07.2015 07:10:25

      • Kamila
        Kamila

        Re: Šlehané řízky z vepřových jater

        Nedivím se otázce od "garmil". Stačilo napsat, že se rozsekané brambory smíchají s játry a s ostatními surovinami.

        20.07.2015 11:03:11

      • garmil
        garmil

        Re: Šlehané řízky z vepřových jater

        Děkuji už je mi to vše jasné garmil

        20.07.2015 18:53:17


    • marpoka
      marpoka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      19.07.2015 19:24:10

    • garmil
      garmil

      Ty brambory uvedené v receptu rozmixujeme společně s játry nebo se použijí na přílohu?Z návodu to není jasné.Vyzníva to jako bychom mixovali až játra s cibuli a žloutky

      19.07.2015 12:35:17

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Šlehané řízky z vepřových jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.