Recept na velikonočního beránka, který je krásně jemný.
4 ks | vejce |
1.5 hrnku | cukr krupice |
2.5 hrnku | hladká mouka |
1 lžíce | citronová kůra |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
podle potřeby | |
---|---|
hrubá mouka na vysypání | |
máslo na vymazání formy | |
na ozdobu | |
1 balíček | čokoládová poleva |
Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme. Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem. Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme. Uvedené množství surovin nám vyjde na 2 - 3 velikonoční beránky.
BLOG Rychlé Fit Recepty: Velikonoční beránek s čokoládou a jablíčkem uvnitř
Už se připravujete na Velikonoce? A co takhle zkusit tohoto velikonočního beránka? Já si letos konečně pořídila formu na beránka a rovnou jsem ji vyzkoušela.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena