reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šlehačkový velikonoční beránek

Recept na velikonočního beránka, který je krásně jemný.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do jemně žluté pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přiléváme smetanu ke šlehání (33 %). Dále přidáme lžíci nastrouhané citronové kůry a znovu dobře promícháme.

Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Do hlubší formy nalijeme těsto a přiklopíme vrškem.

Šlehačkového velikonočního beránka pečeme 45 - 50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Beránka necháme ve formě vychladnout, poté vyklopíme a potřeme čokoládovou polevou, tu necháme zatuhnout a poté podle libosti dozdobíme.

Uvedené množství surovin nám vyjde na 2 - 3 velikonoční beránky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šlehačkový velikonoční beránek

    Celkový počet komentářů: 1

    • Anice
      Anice

      Komentář k receptu Šlehačkový velikonoční beránek

      Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
      http://bit.ly/Mnamm

      14.04.2017 17:27:15

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Šlehačkový velikonoční beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.