reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šlehačková roláda s kakaem

Recept na jednu z oblíbených rolád, tentokrát ale z jiného těsta.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C.

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme kakao, teplou vodu a máslo. Pak vmícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vpracujeme do těsta. Kakaové těsto nalijeme na připravený plech a pečeme 7 - 10 minut.

Během pečení si ušleháme smetanu se ztužovačem.

Upečený teplý korpus srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády opatrně odstraníme pečící papír a namažeme jej šlehačkou. Opět jej sbalíme do rolády.

Šlehačkovou roládu necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Šlehačková roláda s kakaem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.