reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Šlehačková čokoládová poleva

Poleva na moučníky, která se při krájení neláme, navíc je krásně lesklá.


  • 4,4

    47×

    4,4 47
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku dáme nalámanou čokoládu na vaření a ve vodní lázni rozpustíme. Do rozehřáté čokolády přidáme asi 3 lžíce tekuté šlehačky a dobře rozmícháme.

Šlehačkovou čokoládovou polevu ihned potíráme na řezy nebo roládu. Pracujeme rychle, poleva brzo ztuhne. Při krájení se tato čokoládová poleva neláme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Šlehačková čokoládová poleva

    Celkový počet komentářů: 7
    • michaelazivna
      michaelazivna

      Komentář k receptu Šlehačková čokoládová poleva

      Výborná, jednoduchá, chutná a opravdu krájecí poleva, moc moc díky:-)

      27.03.2016 18:57:50

    • Charlessweets
      Charlessweets

      Komentář k receptu Šlehačková čokoládová poleva

      Nejjednodušší způsob na polevu je 1:1 smetana ke šlehání a čokoláda (mléčná, hořká i bílá se dá použít)
      Postup :smetana se svaří a nalije se na čokoládu a rozmíchá se dá se do lednice stihnout a po té mužem používat na potahovaní dortu i řezů. Jen po vydání z lednice se musí trochu povolit v mikrovlnné troubě :-) zkuste! Mám to vyzkoušené z cukrárny. :-)

      05.02.2016 11:21:13

    • adela
      adela

      Tak nevim... vcera jsem delala na dort, po pridani slehacky do cokolady to zaclo tuhnout a udelaly se hrudky...:-( musela jsem hodne improvizovat aby to nevypadalo skarede...

      31.03.2013 09:37:37


    • Jan Pavlíček
      Jan Pavlíček

      Tak už jsem jí udělal a použil na ořechová kolečka. Ztuhlo to v lednici dobře ale špiní to, ale dal jsem trochu víc smetany. Ale jinak dobrá

      19.12.2012 18:44:17

    • Adéla
      Adéla

      Chtěla bych se zeptat jestli je vhodná i na vánoční drobné cukroví, nebo je spíš na řezy a dorty? Děkuji

      18.12.2012 20:13:26

    • Jan Pavlíček
      Jan Pavlíček

      Chtěl jsem se zeptat jestli tato poleva úplně ztuhne a když jí dám na cukrový tak aby se mi pak neslepilo
      Díky Honza

      16.12.2012 18:05:38


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Šlehačková čokoládová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.