reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slavnostní pečeně

Trošku náročnější, ale o to slavnostnější příprava přílohy k uzenému masu.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby

příloha

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Uzenou pečeni nakrájíme na plátky a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Přendáme ji do pekáče, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C na 20 minut dopéct.

Zelí nakrouháme nahrubo nebo nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme na větší kostky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví osmahneme na oleji. Přidáme zelí, podlijeme vývarem, okořeníme bobkovým listem i jalovcem a osolíme.

Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout.

Na másle osmahneme strouhanku. Bramborové těsto vyválíme na tenkou placku, pokapeme ji rozpuštěným máslem a na povrch rozetřeme strouhanku. Těsto pevně srolujeme a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.

Knedlík položíme na zelí a společně dusíme asi 30 minut. Knedlík vyjmeme, zelí dochutíme solí i pepřem a vybereme jalovec i bobkový list.

Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme s plátky masa na rozprostřeném zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slavnostní pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.