reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slavnostní linecké pečivo

Sváteční recept na oblíbené slepované cukroví.


  • 5,0

    5 2

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hladkou mouku, cukr moučka i vanilkový cukr, prášek do pečiva a jemně mleté madle smícháme v míse. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme rovnou do mísy.

Uprostřed směsi uděláme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Přidáme plátky změklého másla a rukama vypracujeme hladké těsto. Až se hmota víc spojí, bude jednodušší pracovat na pomoučněném válu. Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do ledničky. Ideálně do druhého dne, pokud spěcháme, postačí aspoň hodina.

Dáme si předehřát troubu na 170 °C a odpočaté těsto rozdělíme na několik dílů. Pracovní plochu i váleček poprášíme moukou a vyválíme těsto na plát silný zhruba 3 mm. Vykrajujeme horní i dolní díly lineckého cukroví a rozložíme je na plech s pečicím papírem.

Pečeme 5 - 10 minut do zezlátnutí. Upečené linecké hned stáhněte z horkého plechu, aby nezhnědlo, a nechte vychladnout. Potom slepujeme lineckou směsí, vždy k sobě spodní plnou část a horní s vykrojenou ozdobnou dírkou. Uchováváme v chladu v papírové krabici vyložené ubrouskem.

Slavnostní linecké pečivo podáváme jako neodolatelné cukroví na sváteční stůl.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slavnostní linecké pečivo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.