Slaný závin se zelím

1 hod | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 63551x
Recept na závin z listového těsta plněný zelím a uzeninou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Z listového těsta vyvalíme pláty. Kečup smícháme s rajským protlakem. Klobásu nakrájíme na čtvrtiny, sýr nastrouháme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Na pláty těsta rozetřeme kečup, přičemž kraje necháme nepotřené. Na kečup naskládáme slaninu nebo šunkový salám. Doprostřed plátu dáme kysané zelí a na něj postupně papriku, pórek, papriku a sýr. Vše posypeme kari kořením pro barvu. Stačí ho jen trochu. Kraje závinu potřeme rozšlehaným vejcem, kraje přetáhneme přes sebe nebo srolujeme. Slaný závin se zelím potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a upečeme dozlatova.

Slaný závin se zelím necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Závin je výborný k vínu.

autor receptu:

Slaný závin se zelím

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaný závin se zelím

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Slaný závin se zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept