reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Slaný závin se šunkou, sýrem a žampiony

Recept na výbornou slanou pochoutku vhodnou pro různé příležitosti.


  • 4,0

    12×

    4 12
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 853 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

1. 10. 2020

Postup přípravy

Balíček zmrazeného listového těsta necháme rozmrazit při pokojové teplotě. Potom pomoučníme vál hladkou moukou a těsto na něm rozválíme.

Kečupem potřeme většinu těsta, jen z jedné delší strany necháme čistý okraj přibližně 1 cm. Pak na těsto položíme plátky sýra, dušené šunky, žampiony, podle chuti třeba i plátky nivy nebo trvanlivý salám. Celou náplň posypeme podle chuti kořením například pizza kořením.

Plát těsta zavineme. Mně to vychází vždy tak, že ho třikrát přeložím. Závin přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem se solí. Plech se závinem nakonec vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 10 - 15 minut, dokud není povrch zlatavý. Po dopečení je lepší nechat závin vychladnout, lépe pak drží tvar.

Slaný závin se šunkou, sýrem a žampiony můžeme podávat teplý i studený, vždy chutná výborně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slaný závin se šunkou, sýrem a žampiony

    Celkový počet komentářů: 2

    • Princ z pohádky
      Princ z pohádky

      Olivy místo žampionů

      Žampiony bych v mém případě vynechal, ale jinak to vypadá famózně. Nahradil bych je třeba nakrájenou zelenou olivou.

      21.09.2012 08:31:43

      • Peťula
        Peťula

        Olivy místo žampionů

        olivy by tak nemusely být špatné, ale s těmi žampiony to děláme několik let a jsou tam opravdu výborné ... :)

        22.09.2012 10:18:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Slaný závin se šunkou, sýrem a žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.