reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný závin s rýžovo-masovou náplní

Vyzkoušejte recept na pikantní chuťovku z listového těsta s rýžovo-masovou náplní. Pikantní závin podáváme při posezení s přáteli k pivu nebo vínu, bude skvěle chutnat třeba při zahradím grilování.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše

3. 12. 2019

Postup přípravy

Rýži propláchneme a uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme, necháme okapat a vychladnout. Oloupaný česnek a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno.

Na horkém oleji opečeme za stálého míchání mleté maso. Maso musí být rozmělněné na kousky a opečené dorůžova. Potom k masu vmícháme česnek, cibulku a kmín. Vše ještě krátce orestujeme a jakmile cibulka zavadne, vmícháme rýži, italskou omáčku Sugo a chilli omáčku. Směs podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout.

Mezitím si rozložíme pláty listového těsta, rozšleháme vejce se solí, plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme asi na 190 °C.

Vychladlou masovou směs navršíme do středu těsta, které důkladně uzavřeme do závinu, potřeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v horké troubě dozlatova.

Vychladlý slaný závin s rýžovo-masovou náplní nakrájíme na plátky a podáváme při posezení s přáteli jako chuťovku k vínu nebo pivu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný závin s rýžovo-masovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.