reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný závin s rýžovo-masovou náplní

Vyzkoušejte recept na pikantní chuťovku z listového těsta s rýžovo-masovou náplní. Pikantní závin podáváme při posezení s přáteli k pivu nebo vínu, bude skvěle chutnat třeba při zahradím grilování.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Rýži propláchneme a uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme, necháme okapat a vychladnout. Oloupaný česnek a očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno.

Na horkém oleji opečeme za stálého míchání mleté maso. Maso musí být rozmělněné na kousky a opečené dorůžova. Potom k masu vmícháme česnek, cibulku a kmín. Vše ještě krátce orestujeme a jakmile cibulka zavadne, vmícháme rýži, italskou omáčku Sugo a chilli omáčku. Směs podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, krátce orestujeme, přidáme nasekanou petrželku a necháme vychladnout.

Mezitím si rozložíme pláty listového těsta, rozšleháme vejce se solí, plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme asi na 190 °C.

Vychladlou masovou směs navršíme do středu těsta, které důkladně uzavřeme do závinu, potřeme vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v horké troubě dozlatova.

Vychladlý slaný závin s rýžovo-masovou náplní nakrájíme na plátky a podáváme při posezení s přáteli jako chuťovku k vínu nebo pivu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný závin s rýžovo-masovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.