reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný závin s pikantním masem

Slaný závin s pikantní masovou náplní s olivami a chilli papričkami podáváme jako chuťovku k pivu a vínu. Recept i pro slavnostní chvíle.


  • 4,9

    27×

    4,8 27
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo, žloutek a zakysanou smetanu. Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odležet.

Mezitím připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek a nakrájenou chilli papričku. Pak za stálého míchání postupně přidáváme obě mletá masa a vše restujeme tak dlouho, dokud maso není světlé a neodděluje se na kousky. Směs osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka. Pak k masu vmícháme syrová vejce, která necháme srazit. Do směsi nakonec přidáme bylinky a olivy a náplň necháme zcela vychladnout.

Z těsta vyválíme dva tenké pláty, které naplníme masovou směsí, svineme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a podle vlastní chuti posypeme solí nebo sezamovým semínkem. Záviny pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Vychladlé slané záviny s pikantním masem nakrájíme na plátky a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný závin s pikantním masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.