reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Rajčata, cibule a papriky nakrájíme na slabá kolečka. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nakrájíme na velmi drobno, aby se nám krásně roztekla. Libeček nasekáme nadrobno.

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Když už je dostatečně rozmrzlé, pomoučníme si polohrubou moukou pracovní plochu a obě těsta rozválíme na obdélník silný asi 3 mm.

Když máme těsto rozválené, nejprve ho posypeme strouhaným eidamem, aby se nám spodek dobře zatavil a nevytekl. Poté naplníme zeleninou a nivou. Nakonec zase zasypeme strouhaným sýrem a okořeníme podle chuti. Já používám koření na pizzu a steakové koření. Opatrně zavineme, aby nějaká surovina neproděravěla těsto a hlavně, aby nám závin nevytekl.

Závin opatrně přeneseme na plech. Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek rozmícháme a potřeme s ním nohavice. Nakonec posypeme závin lněnými semínky.

Slaný závin pečeme v troubě při 220 °C asi 15 minut. Každá trouba je ale jiná, tak to chce vypozorovat tu dobu, kdy už by mohl být hotový.

Slaný vegetariánský závin můžeme podávat vlažný nebo studený. Jedná se o výborný překrm nebo chuťovku pro různé příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný vegetariánský závin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.