reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Rajčata, cibule a papriky nakrájíme na slabá kolečka. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Nivu nakrájíme na velmi drobno, aby se nám krásně roztekla. Libeček nasekáme nadrobno.

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Když už je dostatečně rozmrzlé, pomoučníme si polohrubou moukou pracovní plochu a obě těsta rozválíme na obdélník silný asi 3 mm.

Když máme těsto rozválené, nejprve ho posypeme strouhaným eidamem, aby se nám spodek dobře zatavil a nevytekl. Poté naplníme zeleninou a nivou. Nakonec zase zasypeme strouhaným sýrem a okořeníme podle chuti. Já používám koření na pizzu a steakové koření. Opatrně zavineme, aby nějaká surovina neproděravěla těsto a hlavně, aby nám závin nevytekl.

Závin opatrně přeneseme na plech. Oddělíme si žloutek od bílku. Žloutek rozmícháme a potřeme s ním nohavice. Nakonec posypeme závin lněnými semínky.

Slaný závin pečeme v troubě při 220 °C asi 15 minut. Každá trouba je ale jiná, tak to chce vypozorovat tu dobu, kdy už by mohl být hotový.

Slaný vegetariánský závin můžeme podávat vlažný nebo studený. Jedná se o výborný překrm nebo chuťovku pro různé příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný vegetariánský závin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.