Slaný štrůdl

1 h 15 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 242648x
Pochoutka, která se na stole dlouho neohřeje. Jednoduchá chuťovka z listového těsta.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit.

Mezitím se můžeme věnovat přípravě nádivky. Do té použijeme veškeré zbytky uzenin a sýrů (celkem asi 600g). Nakrájíme je na malé kousky nebo rozmixujeme a podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Se solí šetříme, neboť niva i slanina jsou již dostatečně slané. Na závěr do hmoty přidáme jedno vejce, které nám bude fungovat jako pojivo.

Listové těsto si rozdělíme na 2 nebo 3 díly a rozválíme na obdélníky o tloušťce zhruba 3 mm. Na těsto naklademe připravenou nádivku, okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a zavineme. Štrůdly opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 150°C asi 35 minut.

Podáváme studené. Nádivky můžeme podle chuti různě obměňovat nebo kořenit.

autor receptu:

Slaný štrůdl

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

3,3
dobrý recept
111 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaný štrůdl

Přidat příspěvek k receptu Slaný štrůdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to hyperaktivní močový měchýř?

    Co je to hyperaktivní močový měchýř?

    Je časté vyhledávání toalet běžnou součástí vašeho dne? Je pro vás rychlá dostupnost toalety naprostou prioritou, kamkoliv se vypravíte? Vyhýbáte se společenským událostem, návštěvám, zneklidňuje vás cizí prostředí? Pomalu ale jistě se vzdáváte sexuálního života? Možná víme, co za tím stojí.

  • Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

    Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

    Kvasinkové onemocnění nám může znepříjemnit dovolenou i celé léto. Jeho příčinou bývá koupání se v bazénech a na koupalištích, kde dochází k narušení přirozeného vaginálního pH. Ke vzniku onemocnění pak přispívá i nadměrná konzumace sladkostí a stres.




přidat nový recept