reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou

Recept na velmi chutný slaný koláč s pikantní uzenou klobásou, který je výborný za studena i za tepla. Koláč chutná samostatně i jako příloha k polévkám na kyselo.


  • 2,3

    21×

    2,3 21
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy robota dáme hladkou mouku a promícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem krystal, zalijeme vlažnou vodou a necháme vykynout kvásek - 15 minut. Pomocí měsících háků zpracujeme na hladké pružné těsto, které necháme přikryté čistou utěrkou v teple kynout asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto roztlačíme rovnoměrně rukama na velikost plechu, který jsme vystlali teflonovou fólií nebo pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě kynout asi 15 minut.

Zatím pokrájíme očištěnou středně velkou cibuli na měsíčky a klobásu pokrájíme na kolečka. Těsto vydatně potřeme osolenou kyselou smetanou, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem podle chuti, na smetanu rozložíme měsíčky cibule a kolečka uzené klobásy.

Povrch koláče pokapeme olejem, vložíme péct do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 až 30 minut. Upečený slaný koláč pokrájíme na obdélníky.

Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou podáváme za tepla jako samostatný druhý chod anebo jako chutnou přílohu k polévkám na kyselo, výborně chutná i za studena. Jde o velmi jednoduché, přitom chutné jídlo, které zasytí, kdo nemá rád ostré, použije uzenou klobásu, která není pikantní.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jarka.P.
      Jarka.P.

      Výborná chuťovka !

      24.11.2016 00:15:44


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.