reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou

Recept na velmi chutný slaný koláč s pikantní uzenou klobásou, který je výborný za studena i za tepla. Koláč chutná samostatně i jako příloha k polévkám na kyselo.


  • 2,3

    21×

    2,3 21
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše

3. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

BLOG ibezcukrutojde: Skvělé bezvaječné linecké cukroví

3. 12. 2019

Postup přípravy

Do mísy robota dáme hladkou mouku a promícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme čerstvé droždí, posypeme cukrem krystal, zalijeme vlažnou vodou a necháme vykynout kvásek - 15 minut. Pomocí měsících háků zpracujeme na hladké pružné těsto, které necháme přikryté čistou utěrkou v teple kynout asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto roztlačíme rovnoměrně rukama na velikost plechu, který jsme vystlali teflonovou fólií nebo pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě kynout asi 15 minut.

Zatím pokrájíme očištěnou středně velkou cibuli na měsíčky a klobásu pokrájíme na kolečka. Těsto vydatně potřeme osolenou kyselou smetanou, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem podle chuti, na smetanu rozložíme měsíčky cibule a kolečka uzené klobásy.

Povrch koláče pokapeme olejem, vložíme péct do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 až 30 minut. Upečený slaný koláč pokrájíme na obdélníky.

Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou podáváme za tepla jako samostatný druhý chod anebo jako chutnou přílohu k polévkám na kyselo, výborně chutná i za studena. Jde o velmi jednoduché, přitom chutné jídlo, které zasytí, kdo nemá rád ostré, použije uzenou klobásu, která není pikantní.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jarka.P.
      Jarka.P.

      Výborná chuťovka !

      24.11.2016 00:15:44


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Slaný smetanový koláč s uzenou pikantní klobásou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.