reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný smetanový koláč s rajčaty, žampiony a sýrem

Můj vlastní recept na chutný slaný smetanový koláč, který se podává samostatně a také jako příloha k sytým polévkám na kyselo.


  • 2,9

    25×

    2,9 25
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku a smícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme droždí, posypeme cukrem krystal, zalijeme vlažnou vodou a necháme asi 15 minut vykynout kvásek. Když kvásek vykyne, přilijeme olej a rukama důkladně zpracujeme na měkčí hladké nelepivé těsto, které jemně pomoučníme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu v teple vykynout do dvojnásobného objemu.

Než těsto vykyne, pokrájíme očištěnou středně velkou cibuli na půlměsíčky, očištěný česnek příčně na kolečka, omytá rajčata na plátky a žampiony také na plátky. Vykynuté těsto dáme na plech, pomoučněnýma rukama ho rovnoměrně roztlačíme na celý plech. Těsto potřeme hustou kyselou smetanou. Na smetanu poklademe nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a žampiony. Všechno osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, oreganem a rozmarýnem a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Koláč necháme ještě asi 20 minut kynout.

Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Koláč polijeme trochou oleje a pečeme v troubě asi 20 - 25 minut, až se jeho okraje koláče zbarví do červena a budou chutně křupavé, střed bude měkký, pěkně se propeče a upeče se i náplň na povrchu.

Slaný smetanový koláč s rajčaty, žampiony a sýrem po vychladnutí pokrájíme na porce. Koláč chutná nejlépe za tepla, ale je výborný i za studena. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k sytým polévkám na kyselo, například k fazolové, kapustové, čočkové či jiné.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný smetanový koláč s rajčaty, žampiony a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.