reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Slaný smetanový koláč s rajčaty, žampiony a sýrem

Můj vlastní recept na chutný slaný smetanový koláč, který se podává samostatně a také jako příloha k sytým polévkám na kyselo.


  • 2,9

    25×

    2,9 25
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku a smícháme se solí. Do jamky v mouce rozdrobíme droždí, posypeme cukrem krystal, zalijeme vlažnou vodou a necháme asi 15 minut vykynout kvásek. Když kvásek vykyne, přilijeme olej a rukama důkladně zpracujeme na měkčí hladké nelepivé těsto, které jemně pomoučníme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu v teple vykynout do dvojnásobného objemu.

Než těsto vykyne, pokrájíme očištěnou středně velkou cibuli na půlměsíčky, očištěný česnek příčně na kolečka, omytá rajčata na plátky a žampiony také na plátky. Vykynuté těsto dáme na plech, pomoučněnýma rukama ho rovnoměrně roztlačíme na celý plech. Těsto potřeme hustou kyselou smetanou. Na smetanu poklademe nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a žampiony. Všechno osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, oreganem a rozmarýnem a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Koláč necháme ještě asi 20 minut kynout.

Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C. Koláč polijeme trochou oleje a pečeme v troubě asi 20 - 25 minut, až se jeho okraje koláče zbarví do červena a budou chutně křupavé, střed bude měkký, pěkně se propeče a upeče se i náplň na povrchu.

Slaný smetanový koláč s rajčaty, žampiony a sýrem po vychladnutí pokrájíme na porce. Koláč chutná nejlépe za tepla, ale je výborný i za studena. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k sytým polévkám na kyselo, například k fazolové, kapustové, čočkové či jiné.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný smetanový koláč s rajčaty, žampiony a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.