reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný pikantní koláč

Slaný pikantní koláč s ochuceným tvarohovým krémem, cibulí, slaninou, ančovičkami a olivami. Voňavý recept.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Droždí se špetkou cukru rozmícháme spolu se 2 lžícemi vlažné vody a necháme 15 minut odpočinout. Mouku prosejeme, promícháme s 1/2 lžičky soli a spolu s kváskem a vlažnou vodou vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, stroužky česneku prolisujeme a anglickou slaninu nakrájíme na širší proužky. Vypeckované olivy necháme okapat a rozkrájíme na půlky. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou dohladka, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a drceným tymiánem. V misce promícháme olivový olej s kečupem a chilli pastou.

Vyběhlé těsto rozložíme na velký plech vyloženým pečícím papírem. Obdélníkový plát těsta nejdříve potřeme olejovou směsí s chilli pastou a na ni navrstvíme ochucený tvarohový krém. Vše hustě posypeme nakrájenou cíbulí a olivami, poklademe ančovičkami a slaninou. Slaný koláč pečeme v předtopené troubě při 220 °C přibližně 15 - 20 minut.

Ještě teplý koláč nakrájíme na porce a podáváme. Výborně chutná s čerstvými zeleninovými saláty k vínu, pivu nebo jen tak. Můžeme ho servírovat i zastudena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný pikantní koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.