reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný nákyp s mletým masem

Žemlový nákyp s mletým masem, česnekem a žampiony podáváme s bramborovou kaší. Chutná však i studený se zeleninou.


  • 4,5

    18×

    4,5 18
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 695 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Postup přípravy

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme a necháme vychladnout. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku usekáme najemno. Žloutky oddělíme od bílků a vmícháme je do mléka. Mleté maso orestujeme na malém množství oleje, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou.

Do mísy vložíme nakrájené rohlíky, přelijeme je mlékem s rozmíchanými žloutky a rozškvařenou slaninou. Necháme asi půl hodiny nasáknout. Potom do směsi vmícháme žampiony, mleté maso, česnek, okapaný hrášek a petrželku. Podle chuti osolíme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do směsi. Hmotu vložíme do vysypaného pekáčku a pečeme v horké troubě, asi 30 minut, dorůžova.

Hotový nákyp nakrájíme na porce a podáváme teplý s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Podle chuti nákyp můžeme posypat strouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný nákyp s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.