reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

těsto

Postup přípravy

Začneme s přípravou těsta. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Rozdrobené kvasnice utřeme s cukrem na kašičku. Máslo necháme rozpustit a ve vlahé smetaně rozšleháme vejce. Potom k mouce postupně přimícháváme mléko s vejcem a rozpuštěné kvasnice. Nakonec vmícháme zchladlé rozpuštěné máslo a ze směsi řádně uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté asi 2 hodiny kynout. Během kynutí těsto asi 3 x "srazíme" a necháme opět vyběhnout.

Mezitím si připravíme masovou náplň. Libové vepřové maso umeleme, osolíme a opepříme. Čerstvý koriandr očistíme a jemně nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Kapii a chilli papričky zbavíme jadérek a nasekáme na malinké kostičky. Celé jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Všechny suroviny na náplň prohněteme a necháme v chladu odležet.

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180 °C.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné kusy a z každého vyválíme tenký plát ve velikosti plechu. Díl těsta rozprostřeme na plech, potřeme chilli omáčkou Sriracha a rovnoměrně poklademe masovou náplní. Vše zakryjeme druhým plátem těsta a okraje obou plátů důkladně spojíme. Takto připravený koláč potřeme vejcem rozšlehaným v mléce a horní těsto hustě propícháme vidličkou. Masový koláč pečeme přibližně 45 minut dorůžova.

Slaný kynutý koláč plněný masem nakrájíme na řezy a podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu, chutná také jako příloha k zeleninovým polévkám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Slaný kynutý koláč s masem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.