reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Slaný koláč na francouzský způsob

Slaný koláč na francouzský způsob

Recept na slaný koláč se sýrem, uzeninou a zeleninou, který je vhodný třeba k večeři. Výborný je i studený jako pohoštění k vínu nebo pivu.


  • 4,8

    48×

    4,7 48
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vařený uzený jazyk nebo šunku nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na velmi jemné kousky. Tvrdý sýr nastrouháme. Nasekáme pažitku a utřeme česnek se solí a pepřem.

Z mouky, žloutku, másla a mléka vyválíme těsto, kterým vyložíme vymazanou koláčovou formu o průměru 26 cm. Těsto na dně propícháme vidličkou, aby se nenafouklo.

Připravíme náplň. Na malém množství oleje rozškvaříme slaninu a na ní necháme lehce zesklovatět cibuli. Směs přendáme do misky a necháme vychladnout. Potom přidáme uzeninu, papriky a sýr. Vše promícháme.

Zálivka: Rozšleháme vejce, obě smetany, mléko, přidáme utřený česnek a vmícháme sekanou pažitku.

Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Potom formu vyjmeme a na korpus vložíme náplň, kterou přelijeme zálivkou. Vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 40 - 50 minut, dokud náplň neztuhne a zrůžoví.

Slaný koláč na francouzský způsob podáváme teplý se zeleninovým salátem. Výborný je i studený k vínu nebo pivu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Slaný koláč na francouzský způsob

    Celkový počet komentářů: 7
    • Monika
      Monika

      Náplň je opravdu dobrá, trochu přemýšlím nad jiným těstem, je dost drobivé. Ale určitě jsem tento koláč nedělala naposledy!

      26.04.2018 10:41:06

    • Viktorka
      Viktorka

      Nejlepsi slany kolac. Miluju to.

      26.07.2015 15:16:24

    • Áňa M.
      Áňa M.

      Komentář k receptu Slaný koláč na francouzský způsob

      Děkuji za výbornou inspiraci, všichni strávníci si koláč chválili.
      Nemusím papriky, tak jsem tam místo nich a cibule dala dýni a zelí, které jsem předem podusila. Těsto se mi upeklo, i když jsem ho při druhém pokusu zapomněla předpéct, a zálivka ztuhla, přestože jsem místo šlehačky použila jen 12% smetanu.

      10.11.2013 23:14:25


    • Klára
      Klára

      Super recept! =)

      08.09.2012 19:54:25

    • Míša
      Míša

      Nám se to bohužel vůbec nepovedlo. Začalo to už přípravou těsta, které se neskutečně trhalo a nebyla jsem schopná ho dostat do mísy. Pokračovala jsem přesně dle receptu, bez jakýchkoliv experimentů a potom pekla asi 45 min. Okraje těsta krásně zrůžověly, ale spodek nebyl vůbec upečený, byl úplně syrový (prostě mouka s máslem). Ač nejsme nároční, těsto se opravdu jíst nedalo a muselo do koše. Náplň jsme potom zbaštili s vařenými bramborami.

      Recept nechci hanit, protože nevím, kde se stala chyba. Náplň byla výborná, těsto bohužel k ničemu.

      06.11.2011 13:16:23

    • luckanavratilova
      luckanavratilova

      Nevím jak je to možné, ale zálivka mi vytekla mimo koláč. A "zvodnatěla". Jediné co mě napadlo je, že by to mohlo být šlehačkou. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji

      13.07.2011 19:23:45

    • Majda
      Majda

      K vylepšení chuti jsem ješte přidala listový špenát a vůbec to nebylo špatné! Opravdu labužnický recept ! :)

      28.01.2011 20:22:24


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Slaný koláč na francouzský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.