reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný koláč Caprese

Slaný koláč inspirovaný známým salátem Caprese. Kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky je skvělá, což platí i v tomto receptu.


  • 1,0

    1 1
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nebo na vál nasypeme prosátou mouku, přidáme lžičku soli a na kostičky nakrájené chlazené máslo.

Prsty zpracujeme na drobenku. K drobence přidáme žloutek a vodu. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a uložíme na 1 hodinu do chladu.

Mezitím si omyjeme rajčata, která nakrájíme na plátky, stejně tak scezenou mozzarellu.

Těsto rozválíme na tenký plát. lze použít kulatou (průměr 25 cm) i obdélníkovou formu (20x25 cm a větší), kterou nezapomeneme vymazat máslem. Těsto dáme do formy a okraje odřízneme podle formy, případně vymačkáme nahoru pomocí prstů. Dno propícháme vidličkou a dáme na 12 minut předpéct do trouby vyhřáté na 170 °C.

Na předpečené těsto poklademe rajčata a mozzarellu (střídavě a do kruhu).

Koláč Caprese posypeme sušenou bazalkou a čerstvě mletým barevným pepřem.
Slaný koláč vložíme zpátky do trouby a pečeme na 180 °C dalších 20 - 25 minut.

Koláč po upečení necháme mírně vychladnout, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme lístky bazalky, nakrájíme na porce a podáváme. Chutná skvěle k vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný koláč Caprese

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.