reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný koláč Caprese

Slaný koláč inspirovaný známým salátem Caprese. Kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky je skvělá, což platí i v tomto receptu.


  • 1,0

    1 1
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Do mísy nebo na vál nasypeme prosátou mouku, přidáme lžičku soli a na kostičky nakrájené chlazené máslo.

Prsty zpracujeme na drobenku. K drobence přidáme žloutek a vodu. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a uložíme na 1 hodinu do chladu.

Mezitím si omyjeme rajčata, která nakrájíme na plátky, stejně tak scezenou mozzarellu.

Těsto rozválíme na tenký plát. lze použít kulatou (průměr 25 cm) i obdélníkovou formu (20x25 cm a větší), kterou nezapomeneme vymazat máslem. Těsto dáme do formy a okraje odřízneme podle formy, případně vymačkáme nahoru pomocí prstů. Dno propícháme vidličkou a dáme na 12 minut předpéct do trouby vyhřáté na 170 °C.

Na předpečené těsto poklademe rajčata a mozzarellu (střídavě a do kruhu).

Koláč Caprese posypeme sušenou bazalkou a čerstvě mletým barevným pepřem.
Slaný koláč vložíme zpátky do trouby a pečeme na 180 °C dalších 20 - 25 minut.

Koláč po upečení necháme mírně vychladnout, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme lístky bazalky, nakrájíme na porce a podáváme. Chutná skvěle k vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný koláč Caprese

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.