reklama
hledat uživatel
       

Slaný karamel

Recept na úžasný slaný karamel, který používáme ke zdobení, plnění, ale i jen tak na mlsání.


  • 5,0

    5 5
  • 25 min

Postup přípravy

Na silnostěnnou pánev vsypeme veškerý cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Dáváme velký pozor, aby se nám karamel nepřipálil. Poté opatrně přilijeme horkou vodu a horkou smetanu ke šlehání. Postupujeme opatrně, protože karamel začne prskat a pěnit.

Plamen stáhneme na mírnou teplotu a za stálého míchání prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Na závěr do karamelu přidáme hrubozrnnou sůl.

Hotový slaný karamel plníme do uzavíratelných sklenic a uložíme do chladu. Ihned po přípravě je také vhodný ke zdobení dortů, dezertů apod. Skvěle chutná na palačinkách, lívancích a je výtečnou pochoutkou i jen tak na mlsání.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný karamel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.