Recept na úžasný slaný karamel, který používáme ke zdobení, plnění, ale i jen tak na mlsání.
50 ml | voda |
300 g | cukr krupice |
0.5 lžičky | hrubozrnná sůl |
220 ml | smetana ke šlehání (33%) |
Na silnostěnnou pánev vsypeme veškerý cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Dáváme velký pozor, aby se nám karamel nepřipálil. Poté opatrně přilijeme horkou vodu a horkou smetanu ke šlehání. Postupujeme opatrně, protože karamel začne prskat a pěnit. Plamen stáhneme na mírnou teplotu a za stálého míchání prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Na závěr do karamelu přidáme hrubozrnnou sůl. Hotový slaný karamel plníme do uzavíratelných sklenic a uložíme do chladu. Ihned po přípravě je také vhodný ke zdobení dortů, dezertů apod. Skvěle chutná na palačinkách, lívancích a je výtečnou pochoutkou i jen tak na mlsání.
Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem
Máte rádi karamel, tvaroh a čokoládu? Tento koláč uspokojí všechny vaše chutě! Překvapte rodinu výjimečným koláčem.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena