reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slaný chřestový koláč

Praktický recept na chutný slaný koláč s kousky chřestu, plátky slaniny a sýra.


  • 5,0

    5 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Těsto přeneseme do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a dáme předpéct do trouby předehřáté na 190 °C. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, oloupeme si 2 cm pod hlavičkou a pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku.

Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Vaříme po dobu přibližně 10 minut.

Na těsto umístíme chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložíme slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, osolíme, opepříme a směsí zalijeme koláč. Na povrch naneseme tenké plátky másla.

Tip: Povrch koláče můžeme před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.

Koláč pečeme 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč necháme ve formě zchladnout a podáváme.

Slaný chřestový koláč můžeme podávat jako dobrý překrm nebo hlavní chod.

Zdroj: Billa

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný chřestový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.