reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Slaný chřestový koláč

Praktický recept na chutný slaný koláč s kousky chřestu, plátky slaniny a sýra.


  • 5,0

    5 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Těsto přeneseme do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a dáme předpéct do trouby předehřáté na 190 °C. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnaté konce, oloupeme si 2 cm pod hlavičkou a pokračujeme až ke spodnímu konci výhonku.

Chřestové pazouchy svážeme kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Vaříme po dobu přibližně 10 minut.

Na těsto umístíme chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložíme slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, osolíme, opepříme a směsí zalijeme koláč. Na povrch naneseme tenké plátky másla.

Tip: Povrch koláče můžeme před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.

Koláč pečeme 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč necháme ve formě zchladnout a podáváme.

Slaný chřestový koláč můžeme podávat jako dobrý překrm nebo hlavní chod.

Zdroj: Billa

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slaný chřestový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.