reklama
hledat uživatel
       

Slané preclíky

Recept na pohankové preclíky. Mouku mícháme v poměru jeden díl pohankové mouky a jeden díl hladké mouky.


  • 3,0

    208×

    2,9 208
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku smícháme, prosijeme a spolu s máslem, solí a trochou smetany zpracujeme v těsto.



Z těsta "uždibujeme" kousky a z nich válíme dlouhé tenké válečky. Z válečků tvarujeme preclíky. Hotové preclíky pokládáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme dorůžova.



Smícháme trochu mouky, hrubé soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a ještě na pár minut vložíme do předehřáté trouby.



Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slané preclíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.