reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slané lívance s houbami

Recept na dobré bramborové lívance s kousky žampionů. Slané lívance dělám jako chutnou přílohu k zeleninovým omáčkám či polévkám na kyselo nebo podávám i samostatně.


  • 2,8

    18×

    2,7 18
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a uzenou slaninu na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme na jemno.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, uzenou slaninu do sklovata, přidáme nakrájené žampiony, restujeme do odpaření tekutiny, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a potom směs necháme úplně vychladnout.

Brambory mezitím uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme, rozmačkáme mačkadlem na brambory a necháme vychladnout. Malé kousky rozmačkaných brambor mohou zůstat v rozmačkané hmotě.

Do bramborové hmoty přidáme vejce, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou houbovou směs, posekanou petrželovou nať a mléko. Dobře promícháme, zahustíme podle potřeby moukou na husté lívancové těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

Lívance opražíme v horkém oleji z obou stran do křupava a červeno-hněda a přebytečný tuk necháme odsát na papírové kuchyňské utěrce.

Slané lívance s houbami podáváme teplé jako přílohu k různým zeleninovým omáčkám či k polévkám na kyselo, jsou dobré i samostatně s horkým čajem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slané lívance s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.