reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Slané lívance s houbami

Recept na dobré bramborové lívance s kousky žampionů. Slané lívance dělám jako chutnou přílohu k zeleninovým omáčkám či polévkám na kyselo nebo podávám i samostatně.


  • 2,8

    18×

    2,7 18
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a uzenou slaninu na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme na jemno.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, uzenou slaninu do sklovata, přidáme nakrájené žampiony, restujeme do odpaření tekutiny, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a potom směs necháme úplně vychladnout.

Brambory mezitím uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme, rozmačkáme mačkadlem na brambory a necháme vychladnout. Malé kousky rozmačkaných brambor mohou zůstat v rozmačkané hmotě.

Do bramborové hmoty přidáme vejce, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou houbovou směs, posekanou petrželovou nať a mléko. Dobře promícháme, zahustíme podle potřeby moukou na husté lívancové těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

Lívance opražíme v horkém oleji z obou stran do křupava a červeno-hněda a přebytečný tuk necháme odsát na papírové kuchyňské utěrce.

Slané lívance s houbami podáváme teplé jako přílohu k různým zeleninovým omáčkám či k polévkám na kyselo, jsou dobré i samostatně s horkým čajem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slané lívance s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.