reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku, tuk (máslo nebo Heru), brynzu, žloutek a droždí ručně nebo v robotu propracujeme v těsto, které se nechá 1 hodinu kynout.

Těsto rozdělíme na 3 - 4 bochánky, rozválíme na 3 - 4 plechy (podložené pečícím papírem). Můžeme potřít vejcem a posypat kmínem. Lze posypat i brynzou. I do těsta se dá přidat kmín, kdo má rád, může vyzkoušet římský.

Slané lámání upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Upečené placky lehce rozlámeme na talíře a podáváme. Velmi dobře chutná slané lámání k vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Slané lámání

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.