reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Slané hráškové lívance

Snadný a rychlý recept na slané lívanečky s hráškem, které můžeme podávat jako lehkou večeři, ale také jen tak na chuť.


  • 3,7

    3,6 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V míse rozmixujeme okapaný hrášek dohladka. Pak vmícháme vejce, mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby přilijeme smetanu tak, aby vzniklo středně husté tekuté těstíčko. Směs na lívance ochutíme solí, sušeným česnekem a pepřem a necháme 15 minut rozležet.

Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a prošleháme s nasekanou pažitkou.

Lívanečník rozehřejeme na střední teplotu, potřeme olejem a zvolna pečeme lívanečky z obou stran dozlatova.

Slané hráškové lívance podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako chuťovku nebo lehkou večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Slané hráškové lívance

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.