reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

V míse rozmixujeme okapaný hrášek dohladka. Pak vmícháme vejce, mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby přilijeme smetanu tak, aby vzniklo středně husté tekuté těstíčko. Směs na lívance ochutíme solí, sušeným česnekem a pepřem a necháme 15 minut rozležet.

Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a prošleháme s nasekanou pažitkou.

Lívanečník rozehřejeme na střední teplotu, potřeme olejem a zvolna pečeme lívanečky z obou stran dozlatova.

Slané hráškové lívance podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako chuťovku nebo lehkou večeři.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Slané hráškové lívance