Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

1 h 15 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4141x
Recept na hlavní chod při onemocnění slinivky břišní.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Celer, malou mrkev, petržel a cibuli oloupeme. Pohanku řádně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

Plátky kuřecího masa bez kůže omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Přisypeme kořenící směs Horalka, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Pak vývar přecedíme, opět přivedeme k varu a vmícháme pohankovou lámanku. Za stálého míchání ji povaříme asi 1 - 2 minuty, pak hrnec zakryjeme a odstavíme z plotýnky. Takto připravenou pohanku necháme ještě 30 - 40 minut dojít.

Měkké maso nakrájíme na drobné kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Vše vmícháme do pohankové kaše, kterou podle chuti osolíme a omastíme 1 lžící olivového oleje.

Slanou pohankovou kaši s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme mrkví a usekanou pažitkou. Pohankovou kaši podáváme na listu salátu. Je to výborný recept při onemocnění slinivky břišní.

Jarka-P autor receptu:

Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Slaná pohanková kaše s kuřecím masem

Přidat příspěvek k receptu Slaná pohanková kaše s kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept