Celer, malou mrkev, petržel a cibuli oloupeme. Pohanku řádně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Plátky kuřecího masa bez kůže omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, cibuli a vše zalijeme vodou. Přisypeme kořenící směs Horalka, osolíme a zvolna uvaříme doměkka. Pak vývar přecedíme, opět přivedeme k varu a vmícháme pohankovou lámanku. Za stálého míchání ji povaříme asi 1 - 2 minuty, pak hrnec zakryjeme a odstavíme z plotýnky. Takto připravenou pohanku necháme ještě 30 - 40 minut dojít.
Měkké maso nakrájíme na drobné kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Vše vmícháme do pohankové kaše, kterou podle chuti osolíme a omastíme 1 lžící olivového oleje.
Slanou pohankovou kaši s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme mrkví a usekanou pažitkou. Pohankovou kaši podáváme na listu salátu. Je to výborný recept při onemocnění slinivky břišní.