reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sladký ořechový řez

Složitější, ale o to lahodnější řez. Sladkost, která se hodí třeba k vánoční slavnostně prostřené tabuli.


  • 4,1

    28×

    4,1 28
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlažné mléko a jemně mleté ořechy. Vše dobře promícháme a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a v předehřáté toubě pečeme asi 20 minut na 175 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme vejce (čerstvé, nejlépe domácí) a vyšleháme do pěny. Nakonec přimícháme Salko (odměříme). Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, pokojovou, teplotu, aby se dobře spojily! Krém natřeme na vychladlý korpus, uhladíme a vložíme do chladničky ztuhnout.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tuk a mícháme, až vznikne lesklá poleva. Polevou přelijeme vychladlý korpus, necháme mírně zatuhnout a poté si do čokolády nožem uděláme mřížku na krájení čtverečků. Do každého čtverečku vložíme na ozdobu kandované ovoce (třešni).

Sladký ořechový řez necháme zatuhnout a pak krájíme na čtverce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sladký ořechový řez

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.