reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Sladkokyselá stehna

Sladkokyselá stehna

Trochu exotické, ale hlavně jednoduché jídlo! Maso dusíme na pomerančích, limetkové šťávě a koriandru. Vyzkoušejte zajímavý recept.


  • 3,0

    591×

    3 591
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Velká kuřecí či krůtí stehna omyjeme a osušíme. Pomeranče oddělíme od blan a šťávu zachytíme. Limetku vymačkáme a kůru z ní nastrouháme.

Marinádu připravíme z pomerančové a půlky limetkové šťávy, poloviny nastrouhané limetkové kůry, sójové omáčky, oleje, pepře a papriky. Stehna dáme do mísy, přelijeme marinádou a na 15 minut necháme marinovat a odležet.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Stehna vyndáme z marinády a na rozehřáté pánvi opečeme ze všech stran. Poté stehna i s výpekem přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem a 50 minut dusíme v troubě.

Koriandr nasekáme, lusky omyjeme a rozkrojíme, zelí nakrájíme na úzké proužky. Asi tak 5 minut před dopečením přidáme ke stehnům koriandr, zeleninu a kousky pomeranče, dochutíme zbytkem limetkové šťávy, kůry, cukrem a kořením. A dalších 5 - 10 minut zapékáme.

Sladkokyselá stehna podáváme jako hlavní chod s libovolnou přílohou. Nejlépe se hodí rýže.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sladkokyselá stehna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.