reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sladkokyselá čalamáda

Recept na směs nakrouhané zeleniny naložené na zimu ve sladkokyselém nálevu.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Postup přípravy

Zelí, papriky různých barev a cibuli nakrouháme na kousky, okurky nakládačky nakrájíme na kolečka, cherry rajčata různých barev překrojíme na půlky a květák nalámeme na drobné kousky.

Zelí, papriky a cibuli smícháme s nakrájenými okurkami, cherry rajčaty a kousky květáku. Směs zeleniny smísíme s octem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem, dekem a dokonale promícháme.

Připravenou směs ponecháme ve velkém hrnci odležet na chladném místě asi 24 hodin, poté přidáme olej a kečup, znovu dokonale a opatrně promícháme a takto připravenou sladkokyselou čalamádu plníme do sklenic.

Sklenky plníme 1 cm pod okraj a řádně umačkáme obsah, pokud nám zbude nějaká kapalina v hrnci, stejnoměrně ji rozdělíme do všech skleniček s čalamádou, ale vždy tak, aby ve sklence zbylo 1 cm místa.

Sklenky s čalamádou můžeme zavařit na zimu při 85 °C po dobu 5 minut.
Pro pálivější směs přidáme 5 rozsekaných feferonek, nebo 2 lžičky kvalitního chilli.

Sladkokyselou čalamádu podáváme po řádném odležení podle chuti k různým pokrmům. Čalamáda by měla být jedlá za 5 - 6 dnů, byť nebude ještě tak prochucená.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sladkokyselá čalamáda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.