reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sladké snídaňové rohlíky

Vyzkoušejte velmi jednoduchý a rychlý recept na výborné sladké rohlíky. Tyto rohlíky dělávám jako sladkou snídani, obyčejně o víkendu ke kakau, čaji či kávě.


  • 3,3

    24×

    3,3 24
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 709 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 659 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku a smícháme s cukrem krystal a špetkou soli. Do jamky v mouce rozdrobíme droždí a zalijeme asi 100 ml vlažného mléka. Když kvásek vykyne, přidáme rozšlehané vaječné žloutky, máslo pokrájené na tenké plátky a postupně po troškách přidáváme zbylé vlažné mléko.

Těsto důkladně zpracováváme rukama, dokud se všechno nespojí do hladkého, nelepivého, lesklého a polotuhého těsta a až se na povrchu nezačnou tvořit velké bubliny, trvá to asi 10 - 15 minut.

Z těsta vytvarujeme bochník, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ho v teple vykynout do dvojnásobného objemu - asi 1 hodinu. Vykynuté těsto vyklopíme na nepomoučněnou desku. S těstem se výborně pracuje, netřeba ho podsypávat moukou a nepropracovávat

Ostrým nožem rozdělíme těsto na 4 přibližně stejné části, ze kterých uděláme kulaté bochníčky. Každý bochníček rozválíme na tenký kruh o tloušťce asi 1 mm a potom kruh rozdělíme na 4 stejné části ostrým nožem.

Takto vzniklý trojúhelník ještě rozválíme k hrotu a do stran. Trojúhelník těsta stočíme na těsno od širší strany směrem k hrotu, přitom levou rukou ještě vytahujeme hrot, až stočením vznikne rohlík, který ještě rozválíme dlaněmi do délky a potom oba konce ještě mírně zahneme směrem dovnitř.

Připravené rohlíky položíme na plech vystlaný teflonovou fólií, přikryjeme vzdušnou utěrkou, necháme na teple ještě 10 minut kynout a potřeme vlažným mlékem. Pokud chcete, můžete povrch posypat cukrem krystal, mákem, ořechy, mandlemi apod. My máme rohlíky rádi hladké.

Snídańové rohlíky pečeme dorůžova 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Na spodku trouby máme během pečení hrneček s horkou vodou. Když rohlíky trochu vychladnou, podáváme je vlažné k snídani s horkým kakaem. Rohlíky můžeme potřít oříškovým krémem a domácí marmeládou nebo jen máslem.

Sladké snídaňové rohlíky jsou velmi jemné, máslové a úžasně chutnají. Rohlíky jsou měkké, lehoučké jako pírko a krásně nadýchané. Rohlíky nejsou přeslazené a jsou vláčné i druhý den. Příprava je jednoduchá a poměrně rychlá, vřele doporučuji recept vaší pozornosti, neboť není nad vlastnoručně vyrobené domácí rohlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sladké snídaňové rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.