Sladké hrudky z jablek a mrkve

15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1414x
Jednoduchý recept na rychlé sladké hrudky z jablek a mrkve.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Zralejší jablka a mrkev omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zamícháme. Směs necháme 5 minut uležet. Mezitím si postavíme v hrnci vařit vodu.

Potom přidáme do směsi vejce, smetanu a hrubou mouku. Pokud bude těsto hodně řídké, tak přidáme trochu mouky. Z těsta vykrajujeme lžičkou hrudky, které obalujeme v hladké mouce.

Hrudky vhazujeme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.

Sladké hrudky z jablek a mrkve servírujeme posypané cukrem moučka a polité máslem.

autor receptu:

Sladké hrudky z jablek a mrkve

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Sladké hrudky z jablek a mrkve

Recept se nachází v 95 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4344 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sladké hrudky z jablek a mrkve

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Sladké hrudky z jablek a mrkve
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept