reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sladká rychlovka z listového těsta

Jednoduchý recept na proužky nebo jiné tvary z listového těsta s vanilkovou chutí a karamelovým nádechem.


  • 4,5

    4,5 8
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

8932 kJ / 2133,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Listové těsto (400 g) rozdělíme na 3 díly. Každý díl posypeme 1 - 2 vanilkovými cukry a vyválíme. Cukr se lehce vtiskne do těsta.

Z těsta nakrájíme proužky nebo jiné tvary podle toho, jak moc rychle chceme mít hotovo.

Připravené tvary naskládáme na pečící papír a pečeme v troubě při 160 °C dozlatova, až cukr lehce zkaramelizuje.

Sladkou rychlovku z listového těsta podáváme jako výborný dezert či chuťovku ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sladká rychlovka z listového těsta

    Celkový počet komentářů: 3
    • Klára Záškodová
      Klára Záškodová

      sladká rychlovka

      prej do hněda:Dje to spalený jak bota:D

      07.07.2013 22:45:03

    • PavlaHrad
      PavlaHrad

      další poznatky

      Mám vyzkoušené různé doby pečení....někdo, kdo nerad karamel, peče do růžova a kdo ho rád, peče dost do hněda. Vypadá to skoro jako spálené, ale není :-). Těsto se nemusí podsypávat moukou, ale třeba jen obyčejným cukrem, nebo i skořicovým cukrem-chuť pak připomíná trdelník.

      18.03.2013 14:38:34

    • PavlaHrad
      PavlaHrad

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      18.03.2013 07:39:26



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Sladká rychlovka z listového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.