reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sladká roláda Danuška s karamelovým krémem

Když chcete sklidit pochvalu, upečte tuto roládu.


  • 4,2

    13×

    4,1 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Ušleháme 5 vajec se 120 g cukru do husté pěny. Pak metličkou zapracujeme 100 g hladké mou. Větší část těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Zbytek těsta smícháme s 1 - 2 lžícemi kakaa podle toho, jak je kakao silné. Tmavé těsto lehce rozetřeme po povrchu bílého těsta. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 160 °C dorůžova. Pozor, ať jej nevysušíte. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Máslo vyšleháme s rumem podle chuti. Zhruba tak 1 dl. Pak v horké vodní lázni vyšleháme 2 celá vejce s 50 g cukru, vanilkovým cukrem a 50 g moučkového cukru do husté pěny. Směs necháme vychladnout. Pak ji vmícháme spolu s karamelem do rumového másla. Svaříme si 1dl vody s 2 lžícemi krupicového cukru. Po vychladnutí přidáme rum. Lžící pak sirupem poléváme piškot rovnoměrně. Pak plát namažeme krémem a srolujeme. Povrch rolády pomažeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanými ořechy.

Sladkou roládu Danušku s karamelovým krémem necháme do druhého dne uležet a krájíme nožem na 2 cm kousky. Nůž je dobré namočit do horké vody, řez je krásný, hladký.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Sladká roláda Danuška s karamelovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.