reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sladcí velikonoční medvídci

Sváteční recept na roztomilou sladkost v podobě medvídků.


  • 5,0

    5 4

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Připravíme si papírové košíky, případně plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Vždy je lepší zvolit kombinaci košíčků a plechu – pojistíme si tím správný tvar cupcaků.

Nejdříve smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem na pečení. V další míse vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť s cukrem do hladké pěny a postupně přidáme všechna vejce, jedno po druhém. Poté do hmoty přidáme spojené sypké ingredience, vanilkový extrakt a vše vyšleháme do hladkého těsta.

Košíčky plníme lžící do 2/3 jejich obsahu. Pečeme cca 20 minut. Zda jsou cupcakes upečené zjistíme pomocí špejle – pokud se po zapíchnutí těsto na špejli nelepí, jsou upečené. Po vytažení z trouby necháme cupcakes vychladnout.

V rendlíku rozpustíme tuk Hera máslová příchuť. Poté do něj přidáme nalámanou hořkou čokoládu a necháme ji rozpustit, mícháme, dokud se obě ingredience nespojí, poté necháme vychladnout do tužšího krému.

Tímto krémem potřeme vychladlé cupcakes. Necháme si bokem ale asi dvě polévkové lžíce pro další zdobení. Z připravených piškotů si vyřízneme uši a čumák. Nejprve do krému přilepíme bílé lentilky jako oči, poté piškotové uši a čumák. Ty dozdobíme zbytkem krému, který jsme si dali bokem.

Sladké velikonoční medvídky podáváme jako netradiční pohoštění na sváteční stůl.

Zdroj: Pecenijeradost.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sladcí velikonoční medvídci

    Celkový počet komentářů: 1

    • Marie
      Marie

      Komentář k receptu Sladcí velikonoční medvídci

      Madvídci vypadají moc hezky,určitě se budou líbit hlavně dětem.

      15.03.2016 06:18:28


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Sladcí velikonoční medvídci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.