reklama
hledat uživatel
       

Skvělý medovník

Báječný zákusek velmi podobný kupovanému. Je to recept upravený podle mých zkušeností.


  • 3,9

    21×

    3,9 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Postup přípravy

Máslo, cukr, med, mléko a vejce šleháme na páře. Já mám dva hrnce nad sebou a odvážnější dají rovnou na plotnu a rozpustí. Do ještě teplé směsi pomalu vmícháváme mouku s rozmíchanou sodou. Nakonec těsto propracujeme ručně a já rovnou rozdělím na 5 dílů a válím kola.

Vyválené placky pečeme na pečícím papíře v troubě (mám plynovou a nemám tam označené stupně). Je lepší péct pomaleji, aby se to nepřipálilo, ale musí být placka dohněda. Čerstvě upečené placky odkrojíme kulatou formou na dort. Okraje uschováme na posypku.

Celou plechovku salka ponoříme do vody a pozvolna vaříme 2 hodiny - nejlépe den dopředu a i máslo si vyndáme den dopředu. Je to pro lepší spojení hmoty - musí být stejně teplé.
Smícháme salko s máslem a uvařeným vychladlým pudinkem, bez pudinku to není ono!

Položíme 1 placku a lehounce pocákáme likérem, lehce potřeme krémem a postup opakujeme u dalších placek. Trochu krému musí zbýt na potření celého moučníku. Okraje s oříšky rozemeleme na jemno. Potřený moučník obsypeme posypkou a dáme chladit do lednice minimálně do druhého dne.

Tento skvělý medovník ochutnalo hodně lidí a nemohli uvěřit, že to není kupovaný medovník.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělý medovník

    Celkový počet komentářů: 4

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Skvělý medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.