reklama
hledat uživatel
       

Skvělý medovník

Báječný zákusek velmi podobný kupovanému. Je to recept upravený podle mých zkušeností.


  • 3,9

    21×

    3,9 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Máslo, cukr, med, mléko a vejce šleháme na páře. Já mám dva hrnce nad sebou a odvážnější dají rovnou na plotnu a rozpustí. Do ještě teplé směsi pomalu vmícháváme mouku s rozmíchanou sodou. Nakonec těsto propracujeme ručně a já rovnou rozdělím na 5 dílů a válím kola.

Vyválené placky pečeme na pečícím papíře v troubě (mám plynovou a nemám tam označené stupně). Je lepší péct pomaleji, aby se to nepřipálilo, ale musí být placka dohněda. Čerstvě upečené placky odkrojíme kulatou formou na dort. Okraje uschováme na posypku.

Celou plechovku salka ponoříme do vody a pozvolna vaříme 2 hodiny - nejlépe den dopředu a i máslo si vyndáme den dopředu. Je to pro lepší spojení hmoty - musí být stejně teplé.
Smícháme salko s máslem a uvařeným vychladlým pudinkem, bez pudinku to není ono!

Položíme 1 placku a lehounce pocákáme likérem, lehce potřeme krémem a postup opakujeme u dalších placek. Trochu krému musí zbýt na potření celého moučníku. Okraje s oříšky rozemeleme na jemno. Potřený moučník obsypeme posypkou a dáme chladit do lednice minimálně do druhého dne.

Tento skvělý medovník ochutnalo hodně lidí a nemohli uvěřit, že to není kupovaný medovník.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělý medovník

    Celkový počet komentářů: 4

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Skvělý medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.