reklama
hledat uživatel
       

Skvělý medovník

Báječný zákusek velmi podobný kupovanému. Je to recept upravený podle mých zkušeností.


  • 3,9

    21×

    3,9 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 622 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Postup přípravy

Máslo, cukr, med, mléko a vejce šleháme na páře. Já mám dva hrnce nad sebou a odvážnější dají rovnou na plotnu a rozpustí. Do ještě teplé směsi pomalu vmícháváme mouku s rozmíchanou sodou. Nakonec těsto propracujeme ručně a já rovnou rozdělím na 5 dílů a válím kola.

Vyválené placky pečeme na pečícím papíře v troubě (mám plynovou a nemám tam označené stupně). Je lepší péct pomaleji, aby se to nepřipálilo, ale musí být placka dohněda. Čerstvě upečené placky odkrojíme kulatou formou na dort. Okraje uschováme na posypku.

Celou plechovku salka ponoříme do vody a pozvolna vaříme 2 hodiny - nejlépe den dopředu a i máslo si vyndáme den dopředu. Je to pro lepší spojení hmoty - musí být stejně teplé.
Smícháme salko s máslem a uvařeným vychladlým pudinkem, bez pudinku to není ono!

Položíme 1 placku a lehounce pocákáme likérem, lehce potřeme krémem a postup opakujeme u dalších placek. Trochu krému musí zbýt na potření celého moučníku. Okraje s oříšky rozemeleme na jemno. Potřený moučník obsypeme posypkou a dáme chladit do lednice minimálně do druhého dne.

Tento skvělý medovník ochutnalo hodně lidí a nemohli uvěřit, že to není kupovaný medovník.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělý medovník

    Celkový počet komentářů: 4

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Skvělý medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.