reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skvělý hovězí guláš

Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.


  • 4,3

    239×

    4,2 239
  • 45 min

  • 29×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku.
Přibližně za 30 minut máme maso měkké.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.

Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělý hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 61
    • Premio
      Premio

      Ještě maličkost

      1kg masa je cca 5-6 porcí,to znamená,že je to množství asi na max.dva litry guláše. Pomalým vařením dostanete že všech ingrediencí skvělou chuť.

      21.09.2013 21:34:25

    • Mlčochovic hlad
      Mlčochovic hlad

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      Velice dobře sladěné koření, byla to ňamka . A děkujeme.

      21.09.2013 20:05:30

    • sedehrabe
      sedehrabe

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      jednoznačně humus...masox do guláše, papiňák a jíška...Asi je třeba dát i hodně mouky, aby zasytil

      29.08.2013 19:38:55


    • Geta
      Geta

      Je opravdu dobrý

      chuťově stejný jako guláš co jsem vařila snad 4 hodiny. Je rychlý, tudíž ideální pro dnešní uspěchanou dobu. Dneska sníme 2 porce a zbytek cca 3 porce zamrazím.

      29.03.2013 11:47:45

    • divanic
      divanic

      výborný gulášek..... doporučuji

      26.02.2013 23:13:37

    • grapas
      grapas

      Guláš sem dělala prvně ale něco jsem okoukala a do guláše ještě přidala protlak pri zasmažování masa aby byl opravdu krásně červenej

      12.08.2012 15:59:37

    • jincom
      jincom

      Výborné, díky ;)

      Jednoduchý a rychlý recept na velmi dobrý guláš. Doporučuji ;)

      12.02.2012 15:53:37

    • Hobl
      Hobl

      Výborně vyladěné

      Jen bych doporučoval opatrnost s pálivou paprikou (vařím i pro malé děti) a použít co nejširší hrnec - na osmahnutí je té cibule a masa opravdu hodně. A pokud možno nechat guláš alespoň 2 dny odležet.
      Díky za recept, je to zatím nejlepší hovězí guláš, co znám.

      05.02.2012 21:07:18


    Nalezeno receptů: 61

    Přidat příspěvek k receptu Skvělý hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.