Skvělý hovězí guláš

45 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 370620x
Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.
Komentáře receptu 55
Uvařil jsem to (Recept vařilo 26 lidí)


Postup přípravy receptu

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.

Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.

Kačák autor receptu:

Skvělý hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 48

Ingredience

na porcí
4,2
skvělý recept
168 hlasujících
  • Recept Skvělý hovězí guláš  - Pikantní hovězí guláš z kližky s domácími knedlíky bez použití papiňáku i různých ochucovadel - přeji dobrou chuť!


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Skvělý hovězí guláš

Celkový počet komentářů: 55
Nalezeno receptů: 55
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Skvělý hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept