reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skvělý hovězí guláš

Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.


  • 4,3

    230×

    4,2 230
  • 45 min

  • 29×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku.
Přibližně za 30 minut máme maso měkké.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.

Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělý hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 61
    • Robert
      Robert

      Tedy delat gulás v papináku povazuji za nehoráznou perverzitu. Kdybyste ho delal " normálne " , nepotrebujete zádný masox. K dobré chuti téz prispeje, kdyz se nechá tekutina pri dusení (mozno i nekolikrát) zcela vyparit a pak teprve znovu podlít (treba i pivem nebo cerverným vínem).

      18.03.2018 14:31:42

    • Jana
      Jana

      Recept se mi nelíbí

      Už jenom ten maso! A příprava 45 minut! To samo o sobě svědčí jak asi to maso může chutnat o omáčce ani nepíšu. Ten kdo si na tomto guláši pochutná tak bohužel neví co je to guláš

      23.02.2018 18:07:05

    • martin49
      martin49

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      Paprika samozrejme nikdy nezhorkne (za 35 let se mi to nikdy nestalo), pokud ji (nejlip na ztlumenym plamenu) neustale michate a vareckou seskrabujete ze dna hrnce. Paprika se nesmi prichytit na dno hrnce!

      02.01.2018 18:22:52


    • martin49
      martin49

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      Paprika samozrejme nikdy nezhorkne (za 35 let se mi to nikdy nestalo), pokud ji (nejlip na ztlumenym plamenu) neustale michate a vareckou seskrabujete ze dna hrnce. Paprika se nesmi prichytit na dno hrnce!

      02.01.2018 14:34:30

    • eros
      eros

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      no bacha paprika po pul minute zhořkne. Jinaak davam ještě nastrouhanz brambor na to aby se to krasne zahustilo :)

      23.11.2017 15:40:59

    • Myscha
      Myscha

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      Taky nechápu ten masox. :D

      09.11.2017 11:42:56

    • Vladimír
      Vladimír

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      A k tomu jen jednu lžíci papriky?? To snad nemůžete myslet vážně!

      13.09.2017 17:38:24

    • Vladimír
      Vladimír

      Komentář k receptu Skvělý hovězí guláš

      No s masoxem to opravdu musí být mňamka, že?? Odpad

      13.09.2017 17:36:39

    • svatka
      svatka

      potrebuju poradit uvarila jsem hov. gulas a mam ho moc ostry,jak to napravit

      29.10.2010 11:22:49

    Nalezeno receptů: 61
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skvělý hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.