Recept na nejlepší domácí housky či pletýnky co jsem kdy jedla. Dělám vždy dvojitou dávku, jak jsou dobré!
1 kostka | cukr |
2 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
1 hrnek | mléko |
3 hrnky | polohrubá mouka |
1 lžíce | sušené droždí |
na ozdobu | |
---|---|
kmín | |
mák | |
hrubá sůl | |
na potření | |
bílek |
Z kvasnic, cukru a mléka připravíme kvásek. V míse ho smícháme s moukou a žloutkem. Přidáme změklé máslo a sůl. Těsto pořádně propracujeme, můžeme i rukou. Uděláme z těsta kouli a necháme ji v teple přikrytou vykynout. Já nechávám kynout 2 hodiny. Pak z těsta udeláme tenčí válečky a spleteme housky. Nebo můžeme uválet trojúhelníky a udělat rohlíky. Potřeme zbylým bílkem, dochutíme podle chuti solí, mákem nebo kmínem. Domácí housky položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C zhruba 13 - 15 minut. Domácí housky podle tohoto receptu jsou opravdu skvělé, lepší jsem nejedla!
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
autor Míšina Kuchařka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena