reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skvělá maminčina svíčková

Rychlá svíčková s kondenzovaným mlékem, která chutná skvěle!


  • 3,0

    28×

    3 28
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Nejprve si vezmeme větší hrnec s vodou, osolíme a dáme vařit maso.

Mezitím, když se vaří maso, si vezmeme mrkev a celer, očistíme a nastrouháme najemno, dvě menší cibule si nakrájíme najemno, vezmeme si větší pánev a rozehřejeme olej. Zpěníme cibuli a přidáme mrkev, celer, bobkový list, nové koření a celý pepř, necháme ztmavnout. Čím tmavší, tím lépe, omáčka bude krásně tmavá, proto se nebojte připálit.

Vyjmeme vařené maso a nakrájíme na plátky, necháme stranou, do vývaru vložíme zeleninu, vezmeme ponorný mixér a rozmixujeme. Přidáme celé balení kondenzovaného mléka (Tatra) a zahustíme světlou jíškou. Svíčkovou omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou (může být také ocet) a dále nevaříme.

Ohřejeme maso a maminčinu svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu a lžičkou zavařených brusinek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělá maminčina svíčková

    Celkový počet komentářů: 17
    • Anna
      Anna

      Ať každý vaří, jak umí!!

      Tato diskuse mi připadá nesmyslná. Ať si každý vaří, jak mu chutná a všem ostatním je do toho velké kulové.
      Vždyť jde o ho...
      Pokuď někomu chutná svíčková s vařeným masem, tak ať si ji tak vaří, ve své domácnosti si v kulinářském umění může dělat každý co chce.
      Nemusím souhlasit s receptem toho druhého, ale nebudu ho proto napadat a zesměšňovat.
      A té paní, která tento recept uveřejnila jenom vzkazuji, ať se sama neuráží, že je blbá, apod.Nahráváte tím do noty jiným vykukům.
      Vyzkoušela jsem tento recept, ikdyž jsem maso nevařila, ale marinovala a dusila.
      S tím kondenz. mlékem to má opravdu jinou a docela dobrou chuť.
      Za vyzkoušení to určitě stojí, ikdyž zůstanu i nadále při mém způsobu úpravy svíčkové.
      Zdraví Anna.

      13.07.2011 21:37:05

    • Sipča
      Sipča

      Je to dobré

      Musím se zastat autorky protože jsem vyzkoušela dát do svíčkové tatra mléko a je svíčková mnohem jemnější, má lepší chuť. Svíčkovou jsem dělala svou,ale nápad je výborný

      05.06.2011 21:29:26

      • pulidu
        pulidu

        Je to dobré

        No, a o tom to je, uvařila jste SVOU svíčkovou. V zásadě nemám nic proti kondens. mléku, ale dát maso vařit do vody a pak téměř připálit zeleninu, aby byla tmavá omáčka?

        01.07.2011 09:57:13


    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      souhlasím s oběma předchozími příspěvky

      Už jen ten začátek receptu: Nejprve si vezmeme větší hrnec s vodou, osolíme a dáme vařit maso.
      Proboha!!!! Hovězí svíčkovou dát vařit?! Nejsem křesťan, ale tohle je HŘÍCH!

      13.05.2011 16:45:40

      • Radka.Radecka
        Radka.Radecka

        Rozčilujete se, rozčilujete...

        Nebudu reagovat na všechno, ale pokud je v ingrediencích uvedeno: 1 kg hovězí svíčková, tak je to prostě hovězí svíčková. Ne hovězí zadní ani falešná svíčková.

        A pokud "asi tady nikdo nepochopil, že jde hlavně o to kondenzované mléko, které téměř nikdo nedává do svíčkové", tak jste to měla v receptu zdůraznit. Tady totiž asi nikdo nevaří svíčkovou tak, že dá do hrnce s vodou vařit maso. Myslím, že na svíčkovou většina z nás maso nejdříve marinuje, prošpikuje, osmaží a dá dusit nebo péct podle zvyku.

        16.05.2011 20:40:56

    • pulidu
      pulidu

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      13.05.2011 09:08:31

      • Monča
        Monča

        Ze zaplivané hospody to rozhodně není, to si vyprošuji a víte kulové! Víte co? Přijeďte, já Vám jí uvařím a potom si povíme jestli je to ze zaplivané hospody.. Jinak korekce zde je, sami mi ten recept trochu upravili, tak pardon že když vařím, tak že to nedokážu potom správně zformulovat.. ale přijeďte, zvu Vás.. zatím si nikdo nestěžoval a manžel si jí vyžaduje docela často.. stejně tak jako návštěvy, i tchýně chtěla recept, ale jak jsem řekla, když vařím je to automatika.. podle množství atd.. nedokážu to napsat, je to moje chyba,ale dávala jsem to sem HLAVNĚ kvůli tomu, že hrozně málo lidí zná tuto variantu s Tatrou.. asi tak a vařím maso jen lehce osmahlé a rozhodně ne PRAVOU svíčkovou, tu nakládám.. s tím připálením jsem to také napsala blbě, hold nejsem dokonalá,ale jak říkám.. přijďte, ochutnejte a třeba mi pak sama pomůžete napsat ten recept správně, rozhodně si vyprošuju LACINOU NÁHRAŽKU ZE SÍDLÁKU, ANI NEVÍTE ODKUD JSEM.. Fakt, přijeďte, možná že jsem mladá a blbá, že to neumím správně napsat, ale přijeďte a uvidíme..

        16.05.2011 17:41:05


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skvělá maminčina svíčková

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.