reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Skvělá jahodová bublanina

Mám velice mlsný jazýček, a tak jsem si upravil těsto na bublaninu dle svého šmaku. A nemusí to být jen jahodová bublanina, těsto je dosti univerzální i na jiné ovoce.


  • 4,8

    129×

    4,8 129
  • 45 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje).

Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.

Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.

Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.

Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.

Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.

Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Celkový počet komentářů: 23
    • Milada
      Milada

      Je tam 2x mouka,není to trochu moc?

      25.06.2020 11:57:44

    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Naprosto klasický recept na bublaninu, nic co by mě utvrdilo v tom, že má autor " mlsný jazýček " - jak to o sobě tvrdí. Očekávala bych něco víc " vytuněného " ;)

      06.07.2018 13:37:06

    • nanokytka
      nanokytka

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Na jak velký plech je dávka vypočítaná? Děkuji

      10.09.2016 15:16:50


    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      nemůžu to píct na pečícím papíru?

      02.07.2016 13:08:05

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      dnes jsem pekla,je opravdu výborná

      24.06.2016 17:43:51

    • Sára
      Sára

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Té mouky a cukru 250 ml? Nebo je to chyba a má tam být 250 g?

      23.06.2015 15:05:31

    • zuzanap
      zuzanap

      Fakt dobrá

      Bublaninu a vůbec podobné pišingry nemusím, ale tahle je opravdu dobrá - žádný prašan, vláčná, sladká akorát.

      18.06.2015 19:56:27


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.