reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Skvělá jahodová bublanina

Mám velice mlsný jazýček, a tak jsem si upravil těsto na bublaninu dle svého šmaku. A nemusí to být jen jahodová bublanina, těsto je dosti univerzální i na jiné ovoce.


  • 4,8

    129×

    4,8 129
  • 45 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje).

Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.

Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.

Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.

Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.

Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.

Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Celkový počet komentářů: 23
    • Simona
      Simona

      Skvělá jahodová bublanina

      Dnes jsem se synem upekla a je to mňamka , doporučuji...:-D

      10.06.2015 16:41:00

    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Velmi dobrá :-)

      18.07.2014 20:35:33

    • Ell
      Ell

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Opravdu SKVĚLÁ bublanina :-) děkuji za recept. Můžu doporučit :))

      09.05.2014 08:12:52


    • Sárinka
      Sárinka

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Jedním slovem skvělá. Díky za recept

      08.03.2014 14:18:52

    • Kačenka
      Kačenka

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      výýýborná ;)

      01.09.2013 10:59:00

    • Žužu
      Žužu

      miesto hrubej múky odporúčam plech vysypať strúhankou (prézlou) ... ;)

      08.06.2012 11:50:16

    • alesgaba
      alesgaba

      místo 250 ml oleje doporučuji kombinovat 125 g másla a 125 ml oleje, a pro zjemnění přidat jeden bílý jogurt

      12.02.2012 20:18:50

      • klaun
        klaun

        Skvělá bublanina....

        Tak v této kombinaci jsem to právě vyhodil. Těsto nechutné ale mohlo by být po menších úpravách vhodné pro kyselejší ovoce, které přehluší chuť těsta.
        Tímto nechci odsuzovat vaše "vylepšení", každému asi chutná něco jiného.
        Na závěr jen malý dotaz. Zkoušela jste to upéci podle vašeho vylepšení?
        Kolik lidí tolik chutí.

        14.02.2012 12:03:01

    • Ifaan
      Ifaan

      Výborná bublanina, děkuji za recept. Všem moc chutnalo!!

      07.10.2011 16:52:51

    • kikule
      kikule

      Udělala jsem ji s třešněmi. A výsledek???? Mňam, mňam, mňam!!!!

      10.07.2011 17:02:47


    Nalezeno receptů: 23

    Přidat příspěvek k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.