reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Skvělá jahodová bublanina

Mám velice mlsný jazýček, a tak jsem si upravil těsto na bublaninu dle svého šmaku. A nemusí to být jen jahodová bublanina, těsto je dosti univerzální i na jiné ovoce.


  • 4,8

    129×

    4,8 129
  • 45 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Postup přípravy

Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje).

Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.

Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.

Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.

Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.

Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.

Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Celkový počet komentářů: 23
    • Milada
      Milada

      Je tam 2x mouka,není to trochu moc?

      25.06.2020 11:57:44

    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Naprosto klasický recept na bublaninu, nic co by mě utvrdilo v tom, že má autor " mlsný jazýček " - jak to o sobě tvrdí. Očekávala bych něco víc " vytuněného " ;)

      06.07.2018 13:37:06

    • nanokytka
      nanokytka

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Na jak velký plech je dávka vypočítaná? Děkuji

      10.09.2016 15:16:50


    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      nemůžu to píct na pečícím papíru?

      02.07.2016 13:08:05

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      dnes jsem pekla,je opravdu výborná

      24.06.2016 17:43:51

    • Sára
      Sára

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Té mouky a cukru 250 ml? Nebo je to chyba a má tam být 250 g?

      23.06.2015 15:05:31

    • zuzanap
      zuzanap

      Fakt dobrá

      Bublaninu a vůbec podobné pišingry nemusím, ale tahle je opravdu dobrá - žádný prašan, vláčná, sladká akorát.

      18.06.2015 19:56:27


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.