reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skvělá jahodová bublanina

Mám velice mlsný jazýček, a tak jsem si upravil těsto na bublaninu dle svého šmaku. A nemusí to být jen jahodová bublanina, těsto je dosti univerzální i na jiné ovoce.


  • 4,8

    101×

    4,7 101
  • 45 min

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Postup přípravy

Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje).

Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.

Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.

Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.

Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.

Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.

Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Celkový počet komentářů: 22
    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Naprosto klasický recept na bublaninu, nic co by mě utvrdilo v tom, že má autor " mlsný jazýček " - jak to o sobě tvrdí. Očekávala bych něco víc " vytuněného " ;)

      06.07.2018 13:37:06

    • nanokytka
      nanokytka

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Na jak velký plech je dávka vypočítaná? Děkuji

      10.09.2016 15:16:50

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      nemůžu to píct na pečícím papíru?

      02.07.2016 13:08:05


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      dnes jsem pekla,je opravdu výborná

      24.06.2016 17:43:51

    • Sára
      Sára

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Té mouky a cukru 250 ml? Nebo je to chyba a má tam být 250 g?

      23.06.2015 15:05:31

    • zuzanap
      zuzanap

      Fakt dobrá

      Bublaninu a vůbec podobné pišingry nemusím, ale tahle je opravdu dobrá - žádný prašan, vláčná, sladká akorát.

      18.06.2015 19:56:27

    • Simona
      Simona

      Skvělá jahodová bublanina

      Dnes jsem se synem upekla a je to mňamka , doporučuji...:-D

      10.06.2015 16:41:00

    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.