reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Skvělá jahodová bublanina

Mám velice mlsný jazýček, a tak jsem si upravil těsto na bublaninu dle svého šmaku. A nemusí to být jen jahodová bublanina, těsto je dosti univerzální i na jiné ovoce.


  • 4,8

    112×

    4,7 112
  • 45 min

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Plech na kterém budeme bublaninu péct, dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou (i okraje).

Cukr, vejce a vanilkový cukr šlehačem dobře ušleháme, potom přidáváme po troškách olej a opět vyšleháme, poté mléko a vyšleháme. Takto opakujeme, dokud nespotřebujeme olej i mléko. Když je hmota dobře vyšlehaná, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme.

Těsto na bublaninu nalijeme na plech a nahoru poklademe jahody. Řadu kolem okraje plechu uděláme o kousek dál od plechu (cca 1,5 - 2 cm). Větší jahody krájíme napůl a pokládáme je řezem na těsto, menší dáváme celé.

Troubu mezitím vyhřejeme na 180 °C. Jahodovou bublaninu pečeme cca 25 minut. Před koncem pečení špejlí vyzkoušíme, zda těsto nelepí. Je-li bublanina upečená, vypneme troubu a bublaninu v troubě necháme ještě pár minut odpočinout s trošku pootevřenými dvířky u trouby. To proto, aby nedostala z rozdílu teplot šok a nepřiměřeně neklesla. Necháme ji v troubě ještě cca 3 - 5 minut. Podle barvy bublaniny, aby se nespálila.

Skvělou jahodovou bublaninu vyndáme na podložku a necháme vychladnout. Je-li již hodně vychladlá, posypeme ji vanilkovým cukrem.

Mouku do těsta doporučuji přes nějaké jemnější sítko prosít. Mouka se načechrá, okysličí a lépe kyne.

Je to velice rychlý recept na bublaninu a opravdu super dobrý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Celkový počet komentářů: 22
    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Naprosto klasický recept na bublaninu, nic co by mě utvrdilo v tom, že má autor " mlsný jazýček " - jak to o sobě tvrdí. Očekávala bych něco víc " vytuněného " ;)

      06.07.2018 13:37:06

    • nanokytka
      nanokytka

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Na jak velký plech je dávka vypočítaná? Děkuji

      10.09.2016 15:16:50

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      nemůžu to píct na pečícím papíru?

      02.07.2016 13:08:05


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      dnes jsem pekla,je opravdu výborná

      24.06.2016 17:43:51

    • Sára
      Sára

      Komentář k receptu Skvělá jahodová bublanina

      Té mouky a cukru 250 ml? Nebo je to chyba a má tam být 250 g?

      23.06.2015 15:05:31

    • zuzanap
      zuzanap

      Fakt dobrá

      Bublaninu a vůbec podobné pišingry nemusím, ale tahle je opravdu dobrá - žádný prašan, vláčná, sladká akorát.

      18.06.2015 19:56:27

    • Simona
      Simona

      Skvělá jahodová bublanina

      Dnes jsem se synem upekla a je to mňamka , doporučuji...:-D

      10.06.2015 16:41:00


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Skvělá jahodová bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.