reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

Po určitých zkušenostech vylepšený a zjednodušený recept na výrobu škvarků a sádla v mikrovlnné troubě.


  • 4,3

    4,3 6
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky velké asi tak 1,5 x 1,5 cm, vložíme do skleněné varné misky (2,5 - 3,5 litru), přikryjeme skleněnou pokličkou a vložíme do mikrovlnné trouby.

Mikrovlnou troubu nastavíme na výkon 800W a čas na 10 minut. U mikrovlnek bez ukazatele výkonu W, nastavíme kousíček pod maximum a zapneme. Po určitém čase začnou škvarky pukat, vydávat praskavé zvuky a vyškvařuje se z nich sádlo.

Až se mikrovlnná trouba vypne, necháme ji 5 minut odpočívat. V této době opatrně odebereme z varné misky (Pozor, je velmi horká!) naběračkou většinu vyškvařeného sádla a přendáme si ho do misky na sádlo.

Po 5 minutách varnou misku vrátíme do mikrovlnky a tu znovu zapneme na výkon 800W, ale pozor, už jen na 5 minut. Po této době by se mělo znovu vyškvařit nějaké sádlo a škvarky by měly hezky zezlátnout. Škvarky solíme a pepříme raději, až jsou trochu vychladlé.

Škvarky z mikrovlnné trouby se hodí do knedlíků, na knedlíky, do placek a do různých těst, ke chlebu či do polévek. Sádlo je výborné na guláše, na chleba posypané například cibulkou, česnekem, solí. Můžeme je použít také na pečení masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

    Celkový počet komentářů: 1

    • Eva
      Eva

      škvarkové sádlo

      Tento recept vypadá velice dobře, hned ho vyzkouším. Škvarkové sádlo na chlebu miluju, ale to, co se prodává v obchodech, chutná všelijak, jediné škvarky, které jsou opravdu dobré, kupujeme v jedné farmářské malinké prodejničce, je sice fakt dobré, ale nekřesťansky drahé. Tak snad se takové povede i mě podle vašeho receptu. Díky! Eva

      03.09.2015 15:01:40


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.