reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

Po určitých zkušenostech vylepšený a zjednodušený recept na výrobu škvarků a sádla v mikrovlnné troubě.


  • 4,4

    4,4 7
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové hřbetní sádlo nakrájíme na kostičky velké asi tak 1,5 x 1,5 cm, vložíme do skleněné varné misky (2,5 - 3,5 litru), přikryjeme skleněnou pokličkou a vložíme do mikrovlnné trouby.

Mikrovlnou troubu nastavíme na výkon 800W a čas na 10 minut. U mikrovlnek bez ukazatele výkonu W, nastavíme kousíček pod maximum a zapneme. Po určitém čase začnou škvarky pukat, vydávat praskavé zvuky a vyškvařuje se z nich sádlo.

Až se mikrovlnná trouba vypne, necháme ji 5 minut odpočívat. V této době opatrně odebereme z varné misky (Pozor, je velmi horká!) naběračkou většinu vyškvařeného sádla a přendáme si ho do misky na sádlo.

Po 5 minutách varnou misku vrátíme do mikrovlnky a tu znovu zapneme na výkon 800W, ale pozor, už jen na 5 minut. Po této době by se mělo znovu vyškvařit nějaké sádlo a škvarky by měly hezky zezlátnout. Škvarky solíme a pepříme raději, až jsou trochu vychladlé.

Škvarky z mikrovlnné trouby se hodí do knedlíků, na knedlíky, do placek a do různých těst, ke chlebu či do polévek. Sádlo je výborné na guláše, na chleba posypané například cibulkou, česnekem, solí. Můžeme je použít také na pečení masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

    Celkový počet komentářů: 1

    • Eva
      Eva

      škvarkové sádlo

      Tento recept vypadá velice dobře, hned ho vyzkouším. Škvarkové sádlo na chlebu miluju, ale to, co se prodává v obchodech, chutná všelijak, jediné škvarky, které jsou opravdu dobré, kupujeme v jedné farmářské malinké prodejničce, je sice fakt dobré, ale nekřesťansky drahé. Tak snad se takové povede i mě podle vašeho receptu. Díky! Eva

      03.09.2015 15:01:40


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Škvarky a sádlo z mikrovlnné trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.